Празник на знанието в ОУ „Максим Горки“, град Левски

10.04.2023 15:38

На 4 април учениците от 1Б клас празнуваха своя „ПРАЗНИК НА ЗНАНИЕТО“ – тържество, което се помни цял живот. Вълшебна вечер, в която показаха, че са завоювали първата училищна победа.

С трепет и вълнение първокласниците разказаха за своето приятелство с буквите и числата, рецитираха и пяха за България. Със сияещи лица те приветстваха гостите на празника – г-жа Виолета Панайотова – директор на ДГ „Слънце“, г-жа Светлана Любенова – учител в ДГ „Слънце“,  г-жа Василка Ненкова и г-жа Славена Димитрова – учители в ДГ „Локомотив“, г-жа  Савка Костова  – учител  в ДГ „ Люляк“, с. Малчика,  учители от ОУ „М. Горки“, родители,  които бяха дошли да споделят радостта им.

Пред всички тях малките ученици с ентусиазъм показаха своите знания. Сбогуваха се с Букварчето и посрещнаха Читанката.  Със завидни актьорски умения  се превъплътиха в ролята на  герои от приказката „Дядо и ряпа“. От Феята на науките научиха гатанки и народни мъдрости.

Чрез забавни стихове и задачи децата отличиха  царицата на всички науки – Математиката. Всяко изпълнение бе посрещано с бурни  аплодисменти и щастливи усмивки от публиката.

В ден като този най-малките родолюбци на ОУ „М. Горки“ развяха гордо българския трибагреник. Песента „Аз съм българче“, изпята от  на Анджелика Стефанова, развълнува всички присъстващи.

Празникът на Знанието бе организиран блестящо, благодарение на екипната работа на лъчезарните учителки на първолаците – г-жа Галина Кирилова – кл. ръководител  на 1Б клас и г-жа Ани Косева – учител ЦДО, които с плам и всеотдайност подготвиха провеждането на това незабравимо тържество.

Г-жа Кирилова  поздрави малките ученици  с празника,  като им пожела и занапред  да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието.

Накрая всеки първокласник получи подарък от своите учители, за спомен от този важен ден – медал „Вече съм грамотен“, Удостоверение  за грамотност, книгоразделител и персонализирана показалка за четене.

Гостите също отправиха поздрав към учениците и им подариха интересни книги за класната библиотека. Родителите на първолаците ги  зарадваха  с  книжка с басни и прекрасна торта. Празникът на Знанието завърши с поздравления и много снимки.

Информация и снимки: ОУ „М. Горки“, гр. Левски

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: