Много инициативи в ОУ„Васил Левски“, село Беглеж в седмицата на детската книга

08.04.2023 17:18

Приключи една седмица изпълнена с много инициативи, свързани с четенето и детската книга в Основно училище „Васил Левски“, село Беглеж. През нея се проведоха редица инициативи –  Часът на приказките, Читателски клуб, четем на открито, Познай приказката, Деца разказват на деца, Четем на открито.

Учениците от прогимназиален етап с вълнение четоха любими детски приказки на учениците от начален етап и на децата в подготвителната група,. Учениците от седми клас бяха направили презентации на любими приказки и ги представиха пред останалите ученици.

На 6 април г-жа Веска Кирилова – учител по български език и руски език, изнесе лекция пред всички ученици на тема: Книгата и развитието й през вековете. В последния ден от седмицата учениците участваха в състезание по краснопис и правопис. Учениците от начален етап изготвиха постер за 2 април – международен ден на детската книга, който съвпада с рождения ден на Ханс Кристиан Андерсен.

Нашият призив към всички е „Мили деца, четете, четете и не спирайте да го правите, защото книгата е прозорец към света!“

Информация и снимки: Основно училище „Васил Левски“, село Беглеж

#тагове:

НАЙ-НОВИ: