Четвъртокласничка от НУ „Отец Паисий“ е четвърта в Националния кръг на „Знам и мога“

07.04.2023 11:57

Ирина Караиванова от ІV в клас на НУ „Отец Паисий“ е на престижното четвърто място в националния кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“ със състезателен бал 44.75 при максимален брой точки – 50. На 1 април 2023 г. четвъртокласничката се състезава с останалите 44 ученици от всички области на страната, класирани за участие във финала. Домакин на олимпиадата бе СУ „Георги Измирлиев“ в гр. Благоевград.

Това е изключителен успех за Ирина, за училището, за нейния класен ръководител, г-жа Светлана Пенева, и не на последно място за град Плевен.

Целта на олимпиадата е да открива деца с развити на високо ниво умения за осмисляне и обобщаване на учебното съдържание, защото тя е интердисциплинарна, включва 12 задачи със свободен отговор по една тема, но от различни области на познанието – освен учебните предмети БЕЛ, математика, Човекът и обществото, Човекът и природата, се включват и задачи, свързани с екологичното и здравното образование, защитата при бедствия и аварии, реагиране в критични ситуации, безопасността на движението. Отговорите изискват от учениците аргументирани и нестандартни решения за решаване на проблем, като извличат информация от таблици, графики и друга знакова такава и като правят междупредметни връзки. Тази учебна година темата от националния кръг е била за съвременните информационни източници.

Информация и снимки: НУ „Отец Паисий“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: