Инициативата „Пъстър Великден“ даде старт на тържествата в Гулянци – снимки

07.04.2023 20:24

За трети пореден път Община Гулянци, по инициатива и под егидата на кмета Лъчезар Яков, проведе „Пъстър Великден“. Тази година празникът събра на площада в Гулянци всички деца от общината. Не случайно при откриването кметът Лъчезар Яков заяви: „За мен е радост да приветствам най-красивата, най-добрата и най-талантливата част от общината – вас, нашето бъдеще!“. Той благодари на всички за положения труд и старание. Мащабното мероприятие обеди творческото вдъхновение, талант и енергия на всички училища и детски градини, МКБППМН гр. Гулянци, ЦОП гр. Гулянци.

Училищата и детските градини се представиха с атрактивни кътове с великденска украса, щандове с ръчно изработени сладкиши, сувенири и яйца, арт-работилници. Колективите бяха подготвили и богати програми с много песни, танци, стихове и народни обичаи. Малки и големи лазарки, стъкмени в национални носии и закичени с китки, пяха дружно „Лаленце се люлее“ и участваха в лазарско дефиле.

Всички участници получиха подаръци, а образователните институции бяха наградени за своето представяне от кмета на общината.

Въпреки облачното небе, празникът „Пъстър Великден“ огря централната градска част със всички цветове на дъгата и стотиците усмихнати лица, информират от Пресцентър на Община Гулянци.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: