Коафьор от Буковлък ще участва в престижен конкурс в Анталия

05.04.2023 12:36

На 29 октомври миналата година в Пловдив се проведе 24-тото издание на станалия вече традиция Италиански фестивал на красотата и прическата. В събитието взеха участие 20 фризьори от цяла България, избрани след предварителна селекция. Между тях бе и единственият представител от Плевен – Илия Гечев, който спечели престижното трето място. Илия е на 24 години и е от село Буковлък. Завършил е Професионалната гимназия по автотранспорт, а с фризьорство се занимава от 6 години. Женен е и има две деца.

Добрата новина за Илия е, че след фестивала във Пловдив, пред него стои ново предизвикателство. Поканен е от Турската федерация на бръснарите и фризьорите за участие в Международно състезание, което ще се проведе в атрактивния турски курорт Анталия от 24 до 27 април. Освен него, в състезанието ще вземат участие още 5 българи.

„Пожелавам си да представим на ниво коафьорското изкуство в България и Плевен, и да бъдем оценени по достойнство от компетентното международно жури на конкурса.“, сподели за Плевен за Плевен Илия Гечев. Скоро той ще отвори и собствен салон в града ни.

Пожелаваме му успех!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: