Ученици и учители от ОУ „Валери Петров“ получиха сертификати в Europa Expérience в Париж – снимки

04.04.2023 14:32

От 26 март до 2 април 2023 г. петима ученици и трима учители от ОУ „Валери Петров“, Плевен участваха в мобилност по проект ,,За нашата планета, за нашата общност“ – Сътрудничество, иновации и обмяна на добри практики, КА 229 – Партньорство за обмен между училища на програма Еразъм+ в Бланжи сюр Бреле, Франция. Партньорите от Румъния, Гърция, Италия, Португалия и България гостуваха на Колеж Шампини и станаха част от наситената с дейности и приятни емоции среща в живописния град в Нормандия.

Участниците бяха поздравени от M. Jumel (Député de la 6e circonscription de la Seine Maritime), M. Xavier Lefrançois (conseiller régional), M. Eric Arnoux (maire de Blangy sur Bresle), M. Roger (DAASEN Seine Maritime), M. Nicolas Rindel (Principal du collège du Campigny).

Учениците от училищата партньори представиха своите идеи за устойчиво развитие: сгради, зелена енергия и напредъка на всяка местна общност в изграждането на устойчиви сгради. Седмицата премина в дейности по проекта – уъркшопове, беседи, посещение на атомна електроцентрала в Диеп, запознаване с процеса на производство на стъкло в завод в долината на река Сом, акция по почистване на поречието на реката, наблюдение на защитени видове в естествената им среда – тюлени, разглеждане на новоизградения екоквартал в Руан.

Мобилността завърши с връчване на сертификати в Europa Expérience в Париж. Ползотворна работа, приятелства и прекрасни спомени от френското гостоприемство остават за всички участници.

Това информират от ОУ „Валери Петров“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: