Силна кампания за директора на Специализираната кардиологична болница в Плевен

04.04.2023 10:51

Д-р Валентин Христов размества с преференции листата на ГЕРБ – СДС в 15 МИР – Плевен

Едно ново лице за плевенската политика – изпълнителният директор на Специализираната кардиологична болница в Плевен д-р Валентин Христов, размества листата на ГЕРБ-СДС в 15 Многомандатен избирателен район. С получените общо 1411 преференции, д-р Христов се изкачва от първоначалното седмо място в листата до третата позиция в нея. Предстои да стане ясно разпределението на осемте депутатски мандата в Плевен.

Д-р Валентин Христов е магистър по медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт, от 2007 г. е част от екипа на Специализираната кардиологична болница в Плевен, която ръководи успешно вече шеста година. Въпреки ангажиментите, с които върви всеки ръководен пост, той продължава да лекува и ежедневно е до своите пациенти. Вярва, че „Модерната медицина е състезание на знания и умения за спасяване на живот!“, но най-напред трябва да има нови идеи и законодателни решения за здравеопазването в България. Затова приема да влезе от гражданската квота в листата на ГЕРБ в Плевен.

„Благодаря на всички за подкрепата. Със сигурност не съм партиен функционер, далеч съм и от мисълта за безцелно и общо занимание с политика. Вярвам в успеха на хората, които поставят обществения интерес над личния. Имам ясни идеи за необходимите промени за правилна държавна регулация в здравеопазването. Да си роден и образован в Плевен, а още повече да си клиницист и здравен мениджър в Плевен, не е противопоказано за това да бъдеш депутат от Плевен. Напротив, отлично е, стига да имаш и сериозна подготовка и високи морални качества.“, споделя д-р Христов.

Амбицията на д-р Валентин Христов е да развива модерна медицина, която да помага на хората.

При обработени 100% протоколи от РИК – Плевен, ГЕРБ – СДС е първа политическа сила с 26.67 % подкрепа. За ГЕРБ са гласували 19 772  от имащите право на глас. Второто място е за „Продължаваме промяната – „Демократична България“ с 20.76%. За коалицията са гласували 15 395 избиратели. Третото място е за „Възраждане“, като за партията са гласували 11 124 души, или 15.00%. На четвърта позиция е „БСП за България“ с 12.28% и 9 105 гласували за нея. ДПС е на пето място, като за Движението са гласували 5 707 човека, което е 7.70%. След ДПС се нарежда „Има такъв народ“ със 7.04% и 5 219 гласа.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: