Европейски успехи на плевенските плувци Алекс и Дейвид Найденови

04.04.2023 10:59

На 1-ви и 2-ри април 2023 г. в Белград, Сърбия бе проведено  Европейско състезание „Multinations youth swimming championships“, при изключително силна конкуренция на най-добрите млади състезатели от 16 Европейски държави.

Състезателите на СКП Аквазард  – Плевен Алекс и Дейвид Найденови за пореден път се представиха на много високо равнище.

Учениците от МГ „Гео Милев“ – Плевен Алекс Найденов  и Дейвид  Найденов отново са с много високи постижения на международно ниво.

Националният отбор на България за тази възраст бе съставен от седем млади състезателки и състезатели – по един от Панагюрище, Силистра, Добрич, Бургас и  София и двамата състезатели от Плевен.

Бяха извоювани следните най-високи класирания: Дейвид Найденов, в изключително силно плуване, завоюва трето място /с личен най-висок резултат/ на 400 метра св. стил. На щафетата 4 х 200 метра св. стил – Алекс Найденов на трети пост и Дейвид Найденов , на четвърти пост се пребориха за бронзовото отличие /заедно с Р.Тодоров  и Д. Кирилов/ като поставиха нов рекорд на България за юноши старша възраст.

Въпреки, че юношите от Националния отбор на България останаха с тези медали, те им спомогнаха да се класират сред силните отбори на това състезание!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: