Недялко Делчев е победителят в тазгодишното издание на „Национален конкурс за българска драматургия „Иван Радоев“ – снимки

02.04.2023 9:28

Недялко Делчев е победителят от тазгодишното издание на „Национален конкурс за българска драматургия „Иван Радоев“ Плевен“. Това бе обявено на изискана церемония в камерната зала на театъра на 1 април от председателят на журито Гергана Паризова. Преподавателят в Американския университет в Благоевград спечели приза с пиесата си „Лунички”.

Кметът на Община Плевен Георг Спартански връчи на Недялко Делчев бронзова статуетка, изработена от плевенския творец Убавка Тончев, и парична награда от 2000 лева на Община Плевен. С наградата за млад автор бе удостоен Иван Димитров за пиесата му „Как се сприятелих с един комар”.

Припомняме, че журито в състав: Гергана Паризова (председател) и членове: Стефан Иванов, Ованес Торосян и Денис Симеонов прегледа 56 участващи в конкурса пиеси и единодушно реши да няма номинации в категория „Пиеси за куклен театър за деца“. От останалите 39 текста за драматичен театър, от които един за куклен театър за възрастни, комисията номинира Иван Димитров с „Как се сприятелих с един комар“, Недялко Делчев с „Лунички“, Сиа Сиева с „50 секунди“ и Яна Добрева с „Параклисът“.

Наградените пиеси ще бъдат поставени на сцената на Плевенския театър, съобщи на церемонията директорът на театъра Димитър Кабаков.

Организатори на 12-тото издание на Националния конкурс за българска драматургия на името на Иван Радоев са Министерството на културата, Община Плевен и ДКТ „Иван Радоев“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: