Ученичка от Пордим е отличена за златен глас от престижния конкурс в Котел – снимки

01.04.2023 19:29

Седмокласничката Грация Маринова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Пордим е отличена за златен глас на организирания национален детско – юношески конкурс „Песенна дъга над Кутев“, провел се в град Котел. Компетентното жури в състав Сашка Ченкова, Галя Киркова Милена Андреева, Стоимен Добрев Красимир Кондов, Георги Андреев определиха няколко престижни награди за пордимските ученици.

Грациела е възпитаничка на диригента Борислава Симеонова, която сподели, че се гордее с успехите и е щастлива, че неуморната работа дава резултати. Три специални награди грабнаха и Емил Младенов –  ученик на учителя по народно пеене Християн Ангелов, както и Габриела Галориева и Александра Драгомирова, възпитанички на музикалния педагог Борислава Симеонова.

Вокална група при училището в Пордим грабна престижното второ място в конкурса. Участници от музикалните училища от цялата страна показаха завидни умения в народното творчество и учениците от Пордим не отстъпиха и грабнаха призови награди. Повод за гордост са отново завидните умения на талантливите ученици, сподели в социалните мрежи председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, който от години работи и подкрепя училището в Пордим.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: