9 задържани при специализираната акция в Плевенска област вчера

30.03.2023 12:43

Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се проведе вчера на територията на ОДМВР – Плевен. В операцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зонално жандармерийско управление – Плевен; подпомогнати от „Държавно горско стопанство“, „Българска агенция по безопасност на храните“, „Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите“, НАП и РЗИ. Изградени са и временни контролно – пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона.


Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.
В хода на акцията са проверени 373 лица и 317 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 13 пункта за черни и цветни метали, 9 заложни къщи, 14 автоморги, автосервизи и депа; 27 питейни и увеселителни заведения, 52 търговски обекта. В областта са регистрирани 13 престъпления, свързани с наркотиците, стоки с незаплатен акциз, незаконно придобита дървесина, нарушения на Закона за движение по пътищата. Задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа са 9 лица. За нарушения са съставени 51 акта. Съставени са 4 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са съставени и 3 акта и констативни протокола от други органи. Образувани са пет досъдебни производства и шест бързи производства.
Материалите по случаите да докладвани в РП – Плевен.

Това информират от МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: