Отборът от СУ “Стоян Заимов” се класира на престижното трето място в състезанието “Пътешествие в Биологията”

28.03.2023 8:57

Отборът от СУ “Стоян Заимов” се класира на престижното трето място в състезанието “Пътешествие в Биологията”, организирано от Биологически факултет на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”. Състезанието се проведе на 25 март 2023 година.

Александра Христова (XI б) и Стефан Василев (XII б), ученици от паралелките с профил “Природни науки” (биология и химия) достойно представиха своите теоретични знания и практически умения по биология, състезавайки се със 150 участници и 12 отбора!

Състезанието протече в два етапа: първи – решаване на тестови задачи и втори – изпълнение на практически, експериментални задачи, свързани с учебното съдържание по биология от VIII до  XII клас. За втория етап, всеки от отборите изтегля различен вариант с три експериментални задачи (нови, непознати за тях, изискващи трансформация на знания,), които трябва да реши за определено време и след това да  защити пред жури и публика. И във втория етап двамата участници от СУ “Стоян Заимов”, за пореден път демонстрираха умения за работа в екип и умения за презентиране! Поздравяваме нашите победители!

Това е пореден повод за гордост на всички от училищната общност – ръководство, учители,  родители и съученици!

Информация и снимки: СУ “Стоян Заимов”

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: