Призови места за Вокална група „Ботевци пеят „

27.03.2023 16:17

Години наред малките таланти от ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен се изявяват на регионални и национални конкурси, като печелят симпатиите и аплодисментите на публика и жури. Със своя певчески талант те се нареждат в челните позиции сред наградените участници в тяхната възрастова група. Благодарение на постоянството, ентусиазма и отличната подготовка, те успешно се реализират и развиват в музикални формации в други училища в по-горен етап на обучение.

Постигнатото в началния етап ниво и създадени навици и умения в музикалното изкуство са продукт на целенасочена и методична професионална работа на преподавателя по музика – Валентина Николова.

На 25 март 2023 г. , на състоялия се в гр. Червен бряг XVII Регионален детско-юношески конкурс „Фолклорни приумици“, учениците от ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен спечелиха призови места, като бяха оценени от компетентно жури.

Наградени са:

Виктор Иванчев – 2 клас – I място, II възрастова група, раздел индивидуални изпълнители в направление „Музикален фолклор – народно пеене“

Сиана Христова – 3 клас – III място, II възрастова група, раздел индивидуални изпълнители в направление „Музикален фолклор – народно пеене“

Директорът на ИНУ „Христо Ботев“ – Цветелин Горанов е изключително горд от постиженията на ученици и преподаватели, което се превръща в традиция и представя училището на едно високо ниво в сферата на музикалната култура. Той ги поздравява и пожелава здраве и многобройни успехи на попрището на музикалната сцена.

Информация и снимки: ИНУ „Христо Ботев“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: