С открит летателен ден днес 12-та авиационна база ще отбележи своя празник

25.03.2023 8:13

С открит летателен ден 12-та авиационна база ще отбележи своя празник и 81 години от началото на летателната дейност на летище Долна Митрополия. Авиационното събитие ще се проведе днес, 25 март 2023 год., (събота) от 10:00 ч. на летище Долна Митрополия.

Каним всички любители и приятели на авиацията да споделят с нас празника. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 09:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Портал № 2, който се намира от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

Ето какво сме подготвили за публиката в празничния ден: тържествена церемония, която ще започне в 10:00 ч. Летателната програма е с начален час 11:00 ч. Пилотите от 12-та авиационна база ще изпълнят полети със самолети “Pilatus” РС-9М, L-39 “Albatros” и ZLIN 242L. Във времето от 10:00 до 13:00 ч. посетителите могат да разгледат изложението на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Всички гости на празника ще имат възможност да влязат в пилотската кабина на самолетите и да си направят снимка за спомен. В центровете за наземен показ ще бъдат представени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми. Ще могат да се качат и в кабината на противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС”, както и да разгледат оборудването му.

Това информират от 12-та авиационна база.

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН! ОЧАКВАМЕ ВИ!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: