Инж. Атанас Върбанов: Живея тук, с непрестанната мисъл за развитието на Плевен и областта

25.03.2023 9:34

Продължавам да бъда себе си и да отстоявам гражданските си позиции.

Интервю с инж. Атанас Върбанов, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС от 15 МИР – Плевен. Г-н Върбанов е роден в Плевен, живее и работи в Плевен. Машинен инженер. Управител на книгоиздателство с печатна база. В ГЕРБ е от учредяването на партията. Председател е на училищното настоятелство на иновативното училище „Д-р Петър Берон“ – Плевен. Семеен с две деца, които е убеден, че ще предпочетат да останат в родния Плевен. Офицер от запаса.

 

– НЕЗАБАВНО довършването на автомагистрала „Хемус” и осигуряване на свързаност с нея на всяка една точка от област Плевен. Построяване на обходен път на Плевен, който да извежда потока тежкотоварни превозни средства извън града.

–  Започване на изграждане в Плевен на модерен индустриален парк.

– Намаляване или премахване на данък сгради за производствените помещения. Така ще се облекчи бизнесът. Ще останат повече пари за реинвестиции и модернизации, което ще доведе до по-голяма доходност.

– ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ ми е въвеждане на инвестиции за благоустрояване на жилищните квартали „Сторгозия” и „Дружба”, които са в окаяно състояние.

– Справедливо отношение към Хората с увреждания и тяхното достойно интегриране в обществото.

 

– Инженер Върбанов, за пореден, пети път, сте в листата за народни представители от плевенска област. Последователността и лоялността в политиката вече са рядко явление. Оставате верен на ГЕРБ.

– Едва ли има някой, който да се усъмни в безпрекословната ми принадлежност към ГЕРБ. Аз съм сред нейните учредители в Плевен. Смятам за безпринципно и унизително човек да променя възгледите си пред всяка една новосъздала се възможност, пред всяка една нова открехнала се врата.

– Хората са уморени от избори. Как ще мотивирате да гласуват близките Ви, познатите, симпатизантите?

– Хората по-скоро се умориха от безвремието, което шества вече трета година в България. Неяснотата и несигурността във всеки един аспект – цени, доходи, сметки, притеснява всички. До това ни доведе некомпетентността и популизмът на т.нар. „Промяна“. Не ни трябва такава промяна. България се нуждае от разум, стабилност и можещи хора в управлението. ГЕРБ е партията, която може да осигури стабилност и развитие на държавата – имаме и програма, и опит, и експерти за това.

– Каква очаквате да бъде активността при гласуването?

– По-висока, разбира се. Връща се изконното демократично право, което беше отнето на всички нас – да се гласува по избор – с хартиена бюлетина или с машини, които вече работят на коренно различен, ясен и прозрачен принцип. Въведеното видеонаблюдение допълнително ще мотивира гражданите да упражнят вота си, тъй като то гарантира още по-голяма прозрачност на изборния процес.

– Как един книгоиздател се вписва в политиката.

В политиката има значение как си се реализирал професионално. Трябва да си успял, за да успееш и в политиката. Книгоиздаването е вид духовна дейност. Смятам, че всеки духовно беден е и материално беден. Трябва да започнем да се извисяваме духовно, да променим мисленето си. Да несе възприемаме като оцеляващи отделни индивиди и малки групи, а като зряло гражданско общество. Тогава ще имаме успех като държава и нация.

– Вашата рецепта за сигурно съставяне на правителство от гледната точка на един прагматичен човек, инженер и предприемач?

– Диалог. Диалогът е в основата на успешните и мотивирани взаимоотношения. Печелившият бизнес модел на моето издателство също се базира на непрекъснат диалог с клиентите ни. По този начин постоянно следим намеренията им, усещаме желанията им, променяме се спрямо тях, развиваме се заедно с тях. Затова смятам, че трябва да се даде възможност на първенеца на изборите да състави правителство на малцинството. Преди това обаче ДИАЛОГ и разумно поставяни условия. Партиите на 2-ро, 3-то и т.н. места трябва да са готови на това. И с ясно предначертани рамки за развитие и положителни и адекватни промени. Не се съмнявам, че първенецът ще сме ние – ГЕРБ. Ние имаме подготвени и способни кадри с богат опит и изграден професионализъм – ние можем да се справяме с кризи, доказвали сме го неведнъж. ГЕРБ имаме управленски капацитет, за да изведем България отново на пътя на развитието.

– С какво реално бихте се ангажирал да направите, ако бъдете избран за депутат?

– Силно съм мотивиран да работя всеотдайно за развитието на Плевен и региона, защото това е в  интерес на всички ни. Бизнесът ми е тук и искам и децата ми да останат да живеят тук – в един по-добър Плевен. Моята най-голяма кауза е развитието на Плевен. Аз съм плевенчанин. Роден съм в Плевен, работя и живея в Плевен, създал съм работни места в Плевен, харча парите си в Плевен и тук си тежа на мястото. Не идвам в Плевен само от избори на избори, нито пък ходя по други градове да се явявам на избори. Ангажирам се да бъда проводник на желанията и гласът на плевенчани да бъде чуван, където и когато трябва. Не чакайте от мен да давам напразни и неизпълними обещания. Информационно обезпечаване за повече възможности за финансиране на различни по естество проекти ще бъде мой не по-малък ангажимент.

– Предстоят и местните избори след няколко месеца. Кои са основните проблеми на нашата община и какви решения бихте предложили?

– Те са толкова много, че ако започна да ги изброявам сериозно ще разконцентрирам читателите Ви от основната тема, а тя е предстоящите парламентарни избори. Решенията ще предложим на следващите – местни избори през октомври. Ще се опитаме да събудим гражданското общество в града ни. Сега по-важно е ГЕРБ да спечелим на национално ниво, да съставим редовно правителство и да достроим спряната от „Промяната“ много важна за Плевенска област магистрала „Хемус“, която да ни осигури по-добра свързаност с останалата част от страната, да доведе нови инвеститори и областта да започне да се развива възходящо с по-високи доходи и красива градска среда.

– Какво е за Вас да си депутат?

– Мотивирана отговорност и най-вече способността да можеш да се обръщаш към хората с открито лице. И винаги да казваш истината, каквато и да е тя в очите. В същото време да си информиран за рамковите възможности, с които можеш да помогнеш на обществото. Трябва да си склонен и да даваш нещо от себе си в повече – например време и средства. Това са необходими лични жертви, които хората оценяват.

– С какви лични качества един политик може да привлече преференциален вот?

– За да  извоюва един политик успех, за да достигне до лидерство, за да е адекватен на своето призвание, са му необходими ред качества, много от които се придобиват с учене, с професионален опит, с целенасочена подготовка. Аз продължавам да бъда себе си и да отстоявам гражданските си позиции. Коректността и постоянството са задължителни. С името си на професионалист, с изпълнените ангажименти към клиенти и партньори, с откритостта, морала и коректността, на които са подчинени отношенията ми с хората.

– Личното Ви послание към хората от Плевенска област?

– Уважаеми съграждани,

След малко повече от две години безвремие, държавата ни е в криза благодарение на експериментите, които си правеха хора, които нищо не разбират от политика и управление. Две години упадък, разруха, опити за чегъртане и измами. Стига вече шарлатания! Резултатът – повишаване на цените, престъпността, мигрантския поток, инфлацията и обедняването на хората.

На 2 април имаме шанс да направим България стабилна отново. Подкрепете ГЕРБ-СДС с номер 2 в бюлетината!

Гласувайте с №2 и преференция № 106 – Атанас Кръстев Върбанов, на предстоящите избори на 2 април, 2023 година.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: