Ученици от ПГ по туризъм участваха в среща на училища посланици на ЕП

19.03.2023 17:44
Младши и старши посланици от клуб „Предизвикателства с Еразъм“ с ръководител Камелия Баръмова и клуб „Globalteen” с ръководител Ренета Йорданова при Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, гр. Плевен, взеха участие в Регионална среща на училища посланици на ЕП в град Враца. Те бяха разпределени в пет групи, посветени на следните теми: „Зелена Европа“- Стоян Великов и Преслава Валентинова, „Разказ за Европа“- Дария Георгиева и Венелин Божинов , „Нарисувай Европа“- Никол Цветанова и Мариела Димитрова, „Изиграй Европа“ – Габриела Якова и Данаил Денчев и „Младите хора подготвени за цел 55“- Стефани Дикова.
Участниците в срещата останаха очаровани от прекрасната лекция на проф. И. Шикова, както и от последвалата я дискусия по актуалната тема „За или против въвеждането на еврото в България“, в която взе участие и Стефани Дикова. Ученичката на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ завоюва и трето място във викторината, посветена на Европа, подготвена от младши посланици на Профилирана природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов“, гр. Враца.
Вълнуваща за младшите посланици беше и работата в екип с връстници от градовете Мездра, Монтана и Враца. Освен че работиха, обменяха идеи и се забавляваха, децата представиха и защитаваха своите идеи заедно.
Участниците от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, гр. Плевен благодариха за топлото посрещане на домакините от Европа Директ Враца в лицето на Мария Панайотова, както и за протичането на ползотворната среща.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: