Кметът на Община Левски Любка Александрова предостави на СУ „Крум Попов” нов училищен автобус

17.03.2023 16:20

Нов училищен автобус получи Община Левски от Министерството на образованието и науката. Днес кметът на Община Левски Любка Александрова предостави автобуса на СУ „Крум Попов” гр.Левски. Кметът на общината връчи ключовете на автобуса на директора на СУ „Крум Попов” Наталия Чингова с пожелание за безаварийно пътуване на отлични ученици. Автобусът  е с 32+1 места и е предоставен с договор за безвъзмездно ползване. По този начин министерството подпомага общините в задължението им да осигуряват превоз за децата и учениците.

СУ „Крум Попов” е средищно училище и учениците, които извозва от училището са 136, а общо учениците, които пътуват на територията на община Левски, са над 300.Това каза директорът Наталия Чингова , като подчерта, че това е първият договор, който подписва тази година, и той е много важен, защото училището отбелязва през тази година своя 100 годишен юбилей. СУ „Крум Попов” е подало документи за иновативно училище и с нетърпение очаква подписването на нов договор, предстои и отварянето на съхранена от училището документация.

Поради големия брой на пътуващите деца в община Левски и амортизирането на превозните средства, обновяването на автопарка, в който има седем автобуса, гарантира безопасен и комфортен транспорт на пътуващите деца и ученици.

Информация и снимки: Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: