4 месеца условна присъда за водачка, ударила пешеходка на автомивка

13.03.2023 15:41

Днес състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №79/2023 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу Е.К.Д., от град Белене, родена 1974 година, обвинена в това, че на 22.09.2022 година, на открита площадка на автомивка в град Белене, при движение на заден ход, ударила пешеходката С.Т.Д. и въпреки, че направила всичко зависещо от нея за оказване на помощ, на 27.09.2022 година пострадалата починала в болнично заведение в град Плевен, в резултат на съчетаната механична травма и усложненията й – престъпление по чл.343а, вр. чл.343, ал.1, буква „в“, във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

В провелото се разпоредително съдебно заседание, подсъдимата е признала вината си и е направила искане делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, без разпити на свидетели и вещи лица. Постановена е присъда, с която на подсъдимата е наложено наказание ЧЕТИРИ МЕСЕЦА лишаване от свобода – условно, с ТРИГОДИШЕН изпитателен срок.

Със същата присъда, на подсъдимата е отнето правото да управлява моторно превозно средство, за срок от ЧЕТИРИ месеца.

Направените по делото деловодни разноски, са за сметка на осъденото лице.

Присъдата не е окончателна, същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – Велико Търново, в петнадесетдневен срок, считано от днес.

До влизане на присъдата в сила, подсъдимата ще е с мярка за неотклонение „Подписка“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: