Бойко Борисов в Плевен: За 2 години българите обедняха 4 пъти!

11.03.2023 13:42

В препълнената зала на читалище „Съгласие“ днес членове и симпатизанти на ГЕРБ и СДС посрещнаха лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов бе в Плевен, за да подкрепи листата на Коалиция ГЕРБ-СДС за победа на парламентарните избори на 2 април.

Срещата откри областният координатор и втори в листата Валери Лачовски. „Управляващите за кратко време от Продължаваме промяната не разбраха, че няма как да заобиколят ГЕРБ. Мачкаха ни, тормозиха ни, гониха ни, чегъртаха ни, но ние устояхме. В тази пълна зала днес съм сигурен, че сме по-готови и по-единни за победата.

Днес Плевен има за нас голямо значение. Важно е, накъде ще тръгне градът, а от това зависи и областта. Важно е, дали ще изберем да върнем България на пътя на развитието или отново ще изпаднем в безвремието, в което се намираме. Важно е, дали ще изберем просперитета и стабилността, които ги имаше по времето на управлението на ГЕРБ, или отново ще оставим България на празнодумци и еднодневни политици, които да диктуват бъдещето на нашите деца. Всичко е в нашите ръце!“, заяви Валери Лачовски.

Пламен Тачев сподели пред аудиторията, че за него е огромна чест и отговорност да води листата на Коалиция ГЕРБ-СДС на тези парламентарни избори. „Отчитам тежката политическа ситуация, в която се намираме, и съм убеден, че енергията и настроението, които има в залата, ще направят така, че отново да бъдем първа политическа сила с такъв резултат, който да ни даде самочувствие, че сме дали своя принос за общата ни победа. Само Коалиция ГЕРБ-СДС може да състави правителство, което устойчиво и с визия да води държавата по пътя на стабилното развитие отново.“, заяви Пламен Тачев.

Изказването си в залата в Плевен лидерът на ГЕРБ  започна с последните статистически данни на Евростат, които показват „чудовищни дупки в бюджета, седем процента дефицит, милиарди задлъжнялост и невъзможност на държавата да плаща социалните дейности“. Обеднели сме за 2 години 4 пъти, коментира той.

Бойко Борисов призова президента и служебния финансов министър да извадят „какво имаме в портфейла като нация“, като подчерта, че България не е в рецесия в момента само заради войната в Украйна, защото оръжейните заводи „бълват 5-6 млрд.“, и сме износител на нетен ток в Европа.

Автомагистрала „Хемус“ и пътят Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин трябва да станат и колкото по-бързо това се направи, толкова по-бързо България ще се изравни между Юга и Севера, подчерта Бойко Борисов. Според него без тях Северът няма никакъв шанс.

„Ще направим всичко възможно след 2 април да има правителство. Ако сме първи на изборите сме длъжни да направим правителство, защото тези 6 партии, които се обединиха, разбирайки, че не могат поотделно да победят ГЕРБ, нямат шанс да направят правителство с никой. Те са в същата ситуация, в която ние бяхме преди 2 години – всички партии можеха помежду си, но никой не искаше с ГЕРБ. Сега всички можем помежду си, но не искаме Продължаваме промяната.“, заяви още Борисов, като подчерта, че ако те признаят грешките си, ще може да се проведе разговор за експертен кабинет.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: