Коалиция „БСП за България“ представи листата и акценти от програмата си в Плевен

10.03.2023 8:26

Представяне на листата на Коалиция „БСП за България“ за 15 МИР Плевен и акценти от програмата бяха темите на пресконференция в клуба на БТА Плевен с участието на областния председател на партията Свилен Атанасов и кандидатите на народни представители проф. Румен Гечев, Ева Маринова и доц. Димитър Димитров.

“БСП излиза на тези избори с една стабилна достойна и силна листа. Тя е съзвучие между опита и младежкия ентусиазъм и с нея ще направим така, че партията ни да реализира достойни резултати на предсрочните парламентарни избори.“, заяви Свилен Атанасов. В листата на Коалиция „БСП за България“ за 15 МИР Плевен участват и представители на ПП „Българска пролет“ и ПП „Нова зора“. В предизборната кампания БСП ще се ръководи от четири основни принципа – мир, благоденствие, солидарност и развитие.

Първият проблем на България , както и на другите европейски страни, е високата инфлация. Ние предложихме още в началото на кризата конкретни решения, свързани с антиинфлационната политика – таван на цените на тока за домакинствата и за българския бизнес. Бяха преразпределени свръх печалбите в енергетиката и това спаси българските домакинства. Сега отново предлагаме да има таван на стоки от първа необходимост, подход, който от седмица вече се прилага в някои европейски страни. Предлагаме още таван на нормата на печалбата, за да пресечем спекулата и гарантираме покупателната способност на българските семейства.“  заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на Коалиция „БСП за България“ за 15-и МИР-Плевен проф. Румен Гечев.

Позицията на БСП е за мирно решение на конфликта в Украйна. Наясно сме, че това не е конфликт между Русия и Украйна, а вече между НАТО и Русия. Наясно сме и с причините за конфликта, което не са местни, а са геополитически. В тази връзка БСП е за спазването на Устава на НАТО и против това организацията да бъде световен жандарм. Това каза още проф. Румен Гечев.

Според него АЕЦ „Белене“ трябва да бъде завършена. Проектът остава един от приоритетните за БСП, като партията ще работи за всички национални проекти и за тези, свързани с Плевенския регион.

Акцентите в програмата на Коалиция „БСП за България“ в сферата на социалната политика, социалните грижи и образованието представи на пресконференцията втората в листата Ева Маринова – журналист и пиар специалист, преподавател в Медицински университет – Плевен.

БСП предвижда осигуряване на еднократна помощ при раждане: за първо дете – 600лв, за второ – 1200лв, за трето – 1700лв., като предлага още обвързване на размера на майчинството през втората година с размера на минималната работна заплата. В образованието Коалиция „БСП за България“ ще се стреми към преодоляване на регионалните неравенства, осигуряване на еднократна помощ от 350лв за всички ,ученици до 8 клас, както и , 1 учебник за 1 клас по 1 предмет. И още: недопускане джендър-идеология в училище и съхраняване на семейните ценности.

Земеделието бе акцента в изказването на пресконференцията на кандидата за народен представител доц. д-р по хранителни технологии Димитър Димитров. „Земеделието е един много важен ресор да нашата страна. Основна цел ще бъде стимулирането на създаването на малки и средни стопанства, както и по-голямата регулация на държавата.

Необходимо е създаването и функционирането на гарантиран фонд, защитаващ евентуални проблеми, свързани с климатични бедствия. Приоритет трябва да бъде и развитието на планинското земеделие и животновъдство в екологично чисти региони.

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: