Изложба в Плевен представя възможността със смартфон да се прави изкуство

10.03.2023 9:58

13 самостоятелна фотоизложба „Instagram Бендживизъм“ откри в ХГ “Илия Бешков” Любомир Бенковски – Бенджи. Събитието уважиха кметът на Община Плевен Георг Спартански, собственикът на фотографска агенция “Булфото” – плевенчанинът Евгени Димитров, приятели и колеги на Бенджи.

 

В експозиция професионалният фотограф представя света на дигиталното изкуство, пресъздаден чрез модерните технологии. Представени са 30 работи –  снимани и обработвани със смартфон за социалната мрежа Инстаграм. Правил съм ги така, че да се забавлявам, така че забавлявайте се и вие, коментира авторът на откриването.

„Още от самото зараждане на фотографията едно от теченията в нея се е наричало пикторализъм. Тоест, фотографията е тръгнала да се състезава директно с живописта. Това продължава да съществува и в момента.

Тъй като в нашата агенция Бенджи винаги е бил двигателят на всички най-нови тенденции и технологии, в крайна сметка той успя да съчетае най-доброто от традициите на чисто художественото изкуство с едни съвременни, модерни технологии.“, сподели за своя колега Евгени Димитров.

Всички имаме джиесеми, смартфони и всички щракаме. Голяма част, за да си снимат силиконите или какво са яли. Но има хора като Любомир, които виждат смисъл не в това да снимат себе си или храната си, а да снимат неща, чрез които да покажат своето виждане към заобикалящия ни свят. Това, разбира се, не е по силите на всеки, а на хора с творческо виждане. Това каза на откриването на изложбата кметът Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: