Днес се проведе ежегодният командирски сбор на 12-та авиационна база

09.03.2023 13:00
Днес се проведе ежегодният командирски сбор на 12-та авиационна база – Долна Митрополия. В него взеха участие полковник Петър Банков – командир на 12 аб, полковник Ивайло Ангелов – заместник-командир, полковник Ивайло Пешаков – началник на щаба, заместник-командирите и офицери от основния команден състав на авиобазата.
Дневният ред започна с доклад на полковник Банков на тема „Предизвикателства пред военно формирование 52090 при поддържането и развитието на способности”. След това бяха представени докладите на заместник-командира по летателна подготовка, заместник-командира по авиационна техника и въоръжение, началника на „Център за подготовка и обучение”, заместник-командира по логистика и началника на КИНС. В своя доклад подполковник Ивайло Ницов – началник на ЦПО обърна внимание на прилагането на Международното хуманитарно право в съвременните въоръжени конфликти.
В последвалата дискусия бяха обсъдени проблемни въпроси и потърсени решения за справянето с тях. След направените изводи бяха начертани перспективите за по-нататъшното развитие на способности и изпълнение на предстоящите задачи.
Информация и снимки: 12-та авиационна база – Долна Митрополия
#тагове:

НАЙ-НОВИ: