Безплатни прегледи в Клиника по нефрология на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” на 10 март

09.03.2023 13:23

Световният бъбречен ден е глобална кампания, имаща за цел да се повиши вниманието към бъбречните болести и да се подчертае значението на нашите бъбреци. Световният бъбречен ден е съвместна инициатива на Международното дружество по нефрология и Международната асоциация на бъбречните фондации – Световен бъбречен алианс.

Клиниката по нефрология и диализа на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” е една от най-големите в България. Тя разполага с Отделение по нефрология с 20 легла и Отделение по диализа с 21 хемодиализни апарата. Персоналът включва единадесет лекари, двадесет и четири медицински сестри, санитари, технолози. Всяка година в Клиниката се лекуват пациенти с различни бъбречни заболявания. Част от тях са от други области. По правило това са лица с тежки или трудни за диагностика болести и с хронична бъбречна недостатъчност. Клиниката е с утвърден авторитет и е консултативен център за пациенти с остри и хронични бъбречни заболявания, с хронична бъбречна недостатъчност, лекувана с хемодиализа и перитонеална диализа от цяла България.

В Плевен, на 10 март, в приемния кабинет по нефрология на диагностично-консултативния блок на УМБАЛ от 9,00 до 12,00 часа ще се проведат безплатни прегледи.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: