Окръжна прокуратура-Плевен проведе регионално обучение

07.03.2023 17:52

Окръжна прокуратура – Плевен, съвместно с Районна прокуратура – Плевен и ОД на МВР-Плевен, проведе регионално обучение на тема „Разследване на престъпления против политическите права на гражданите и други престъпления свързани с подготовката, провеждането и приключването на изборите“. То се състоя на 7 март в сградата на ОД на МВР-Плевен.

Лектор на обучението бе окръженият прокурор на ОП-Плевен г-н Владимир Николов.  На него присъстваха районният прокурор на РП-Плевен г-н Пламен Петков, гл. разследващ полицай  на ОД на МВР-Плевен г-жа Теодора Данова и всички разследващи полицаи от ОД на МВР – Плевен.

В рамките на обучението бе анализирана спецификата на престъпленията против политическите права на гражданите. Бяха представени и дискутирани редица казуси и затруднения,  възникнали във връзка с работата по разследването на този род деяния.

Основна цел на обучението е повишаване на знанията и практическите умения на разследващите полицаи при прилагане на практика на законодателството свързано с материята.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: