Екип по роботизирана коремна хирургия започна работа в ,Сърце и Мозък‘ Плевен

07.03.2023 13:47

 

На снимката от дясно наляво: д-р Димитър Георгиев, д-р Цветомир Иванов, проф. Ташко Делийски – ръководител на Клиниката по хирургия, и д-р Емил Филипов

Сертифициран екип по роботизирана коремна хирургия започна работа във високотехнологичната ,Сърце и Мозък‘ Плевен. Д-р Емил Филипов, д-р Цветомир Иванов, дм и д-р Димитър Георгиев от Клиниката по хирургия преминаха през интензивни курсове по роботизирана хирургия във водещи центрове в Европа.

„Da Vinci хирургията дава възможност за работа с подобрена точност и прецизност, с по-фини инструменти, отколкото тези на класическата лапароскопска хирургия. Пресъздаване на движенията на китката от инструментите на робота, подобрената визуализация на оперативното поле с триизмерно увеличение, достъпът до труднодостъпни точки, са допълнителните й предимства. Това е от особено значение за онкологичната хирургия, където е и най-голямата сила на da Vinci. Интервенциите са максимално щадящи за околните тъкани, повишават нивото на успеваемост и намаляват риска от усложнения“, споделят от екипа.

Иновативната система da Vinci е „златен стандарт“ за минимално инвазивна хирургия. и от м. октомври миналата година този стандарт е част от визитката на ,Сърце и Мозък‘ Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: