Мустафа Карадайъ в Плевен: Дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците!

05.03.2023 17:01

Основните ни проблеми днес са инфлацията и обедняването на хората, цените на енергоносителите и на храните, работните места, които трябваше да запазим с Плана за възстановяване. Това заяви днес в Плевен лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща с членове и симпатизанти на партията, в която участваха още евродепутатът от ДПС Искра Михайлова и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

В Народното събрание непрекъснато говорехме на останалите партии, че онзи дневен ред, който някой си мисли и иска да налага на хората, не е техния дневен ред, каза пред присъстващите лидерът на ДПС, като посочи като потвърждение на тезата си проведената днес среща с представители на бизнеса, образованието, здравеопазването, земеделието и други професионални сфери в Плевен и областта.

„Това е големият проблем – едни случайни минувачи, дошли за малко, без да си дават сметка, че с тяхното безотговорно поведение вредят на хората и държавата. Но и ние имаме малко вина – позволихме си 12 години да гледаме не еднопартийно, а еднолично управление на страната. То създаде условията тези случайни минувачи да се правят на герои, без да разбират, какви са проблемите на хората. По този начин, обаче, няма да стане!“, каза в препълнената зала лидерът на ДПС.

„Тези избори са ненужни, ако не сме узрели до там, че да тръгнем с разум, отговорност и в диалог да търсим решение на проблемите на хората. Това е и слоганът ни на тези избори! Време е дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците.

Отиваме за пети път на избори и мъдрият български народ ще направи такава структура на Народното събрание, че дори първите две политически сили да не могат да направят мнозинство.“, каза още Мустафа Карадайъ.

Според него, сега е време за диалог, в който различните парламентарни групи да поставят като дневен ред на политиците дневния ред на българските граждани, и да сформират по този начин стабилно мнозинство в парламента, което да се отнесе с отговорност за управлението на страната, да начертае пътя и с разум да решава проблемите на хората.

„Скъпи приятели, виждате каква листа имаме, виждате нашите млади хора, колко са нахъсани, готови да работят за партията, за себе си, за региона. С тези думи водачът на листата на ДПС за 15 МИР Плевен Марио Рангелов се обърна към изпълнилите конферентната зала на комплекс Балкан членове и симпатизанти на партията.

„Днес се изправяме пред едни ненужни избори, които доказват, че в България и българската политика липсват лидери, които да поемат кормилото на държавата в този труден момент. Изправени сме пред множество кризи, но най-вече политическата, благодарение на която държавата не може да заработи. – заяви още Марио Рангелов. – Смятам, че сега трябва да даваме пример с нашето поведение, за да ни припознаят хората като отговорна партия. Нека на 2 април всички заедно да излезем и обединявайки всички, да постигнем резултат, който Плевен заслужава.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: