Две плевенска деца са носители на приза „Посланик на доброто“!

01.03.2023 11:56

Посланиците на доброто на Държавната агенция за закрила на детето за 2022 г. бяха наградени на официална церемония. За четвърта поредна година ДАЗД отличи вдъхновяващи личности и организации, които са пример за всеки от нас. Носителите на приза „Посланик на доброто“ на Държавната агенция за закрила на детето са хора с големи и сърца, които винаги са готови да подадат ръка  и да помогнат.

„В Държавната агенция за закрила на детето вярваме, че трябва да показваме доброто, защото след себе си то носи още добро. Нашите посланици са на различна възраст, с различни професии, но ги обединява най-ценното – те помагат, даряват, спасяват. Те са вдъхновение и пример за всеки“, каза д-р Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

„Посланик на доброто“ са и благородните и талантливи деца Никол Николова и Ралица Минкова от Плевен. Малките чаровници отсега са избрали да създават Добро. Когато двете момичета научават за съдбата на детенце, което се нуждае от операция в чужбина, решават че не може да са безучастни. И така заедно създават детската книжка “Приключенията на кончето Сапфир“, написана от 10-годишната Никол и илюстрирана от 12-годишната Ралица, която издават с помощта на родителите си, а всички средства от продажбата й постъпват в сметката на нуждаещото се дете. Златното момиче на България и вицепрезидент на българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова награди Никол и Ралица.

Това информират от Държавната агенция за закрила на детето.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: