Продължава инициативата „ИНТЕЛЕКТ говори за БИЗНЕСА“

01.03.2023 13:19

Продължава инициативата на ДФСГ „Интелект“ с практически срещи и разговори за бизнеса. На 27 февруари в 12.30 ч с 12 „в“ клас в Час на класа, съвместно с представители на  инициативата „Предприемачи в клас“ на сдружение ИНКРЕДА, поговорихме за бизнес  с Халед Ал Харфан – предприемач, завършил е Американския университет в ОАЕ и от 2010 г.  мениджър на една от най-бързо и успешно развиващите се български компании – Aladin Foods. Мероприятието бе организирано с любезното съдействие на организацията с нестопанска цел Предприемачи в клас.

Какво е да си предприемач, отговори в рамките на час Халед Ал Харфан с много искреност и практически примери, факти и обстоятелства от бизнес средата. Разказ, който породи множество въпроси сред младежите и девойките от специалност „Икономика и мениджмънт“, вдъхновени от думите на нашия гост.

Вдъхновяваща история на един чужденец, успял в България, срещнал се с предизвикателствата на времето, научил български и работещ за убеждението на младите хора да се учат, творят и развиват в родното си място. История, която казва, че само постоянството води до резултати, че рано или късно резултатите са видими, че всяка една работа е възможност за учене, действие и развитие.

Всичко е в нашите ръце! Ние създаваме света, в който живеем!

„Предприемачи в клас“ е инициативата –  ключ към решаването на множество предизвикателства в образованието:

* приемане на нагласата за предприемачество и нейното ранно осъзнаване;

* ентусиазиране на младите умове с необичайни истории;

* провокиране към  въпроси – възможност да погледнат от различни гледни точки;

* насърчаване към  креативност;

* запознаване с предприемачески истории ;

* изграждане на  устойчив предприемачески модел;

* пряк контакт с добри примери;

* насърчаване на младите да мислят различно „извън кутията“ и да разширят хоризонта си;;

Инициативата  „Предприемачи в клас“  на сдружение ИНКРЕДА, работи в подкрепа на учениците, учителите и училищата в цяла България.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: