Мъж е задържан за кражба при условията на опасен рецидив

28.02.2023 15:44

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд -Левски определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Ф.Я., на 19 години.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 17.02.2023 г., в гр. Левски, обл. Плевен, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, отнел парична сума в размер на 581,50 лева от владението на търговско дружество със седалище гр. Летница, обл. Плевен, без съгласие на техен представителен орган, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 вр. чл. 195, ал. 1, т. 3 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

Въпреки младата му възраст, Ф.Я. е многократно осъждан.

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура- Плевен, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, в рамките на който е внесено искане в РС- Левски да бъде задържан под стража.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност да извърши престъпление или да се укрие, поради което е уважил искането.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: