Община Левски ще чества Националния празник с Тържествен концерт

28.02.2023 11:56

Община Левски ще чества с Тържествен концерт Националния празник на Република  България – 3–ти март. Концертът на младите таланти на град Левски ще започне в 10.00ч. на 3-ти март на откритата сцена пред Общината.

На 3-ти март и в село Козар Белене ще почетат Националния празник. Този път на площада в селото ще оживее българската традиция за пречистващата сила на огъня. Кметството и НЧ „Надежда 1902” канят жителите и гостите на общината в 11.00ч. на 3 март да съпреживеят празничното събитие. Обичаят „ Пречистващата сила на огъня “ – Сирни заговезни ще пресъздаде самодейната група за автентичен фолклор към читалището – пролетен празник за прехода от зимата към пролетта с вяра и мъдрост.

 

В празничната програма ще участват и Рок Група Изида, Танасовата музика и Сдружение традиция Ловеч.

На 2 март НЧ „Георги Парцалев -1091” посвещава Тържествен концерт на Националния празник на България – 145 години от освобождението от османско иго. Тържественият концерт в читалището е с начало 18.30ч. и е с участието самодейни колективи, носители на много отличия от регионални и национални фолклорни фестивали: Танцов състав „Сборенка”, Вокална група „Дивна”, Женска певческа група „Детелина”, Детски танцов състав „Дъга”, Танцов състав „Звънчета” и Фолклорна формация „Северняшка огърлица”.

Това информират от Пресцентър на Община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: