Какви са трендовете при обзавеждането на банята за 2023 година?

28.02.2023 12:23

В последните години се обръща все по-голямо внимание на дизайна на банята. Днес ще откриете доста интересни и оригинални тенденции, свързани с използване на стилно и луксозно обзавеждане, цветове и декорации, хармониращи с природата и плочки в най-различни текстури. Много идеи може да почерпите от интернет пространството и от каталозите на онлайн магазините, за да съчетаете по подходящ начин мебелите. С тяхна помощ ще оформите едно функционално и елегантно помещение, в което с удоволствие да прекарате време.

Как да създадете модерен интериор в банята?

Ремонт на мокрото помещение не се прави толкова често и щом сте решили да пристъпите към него, трябва да обмислите внимателно различните концепции. Добре е да създадете стилен и съвременен дизайн, който ще бъде актуален по-дълго време. Ето защо специалистите от Gaudi DS ще ви представят няколко от актуалните трендове за 2023 година:

  • използвайте достатъчно огледала – добра идея за малкото помещение. Те оптически ще го разширят и в същото време са изключително функционални. Съвременните модели имат елегантно вградено LED осветление. Огледалото може да бъде и част от горните шкафове;
  • заложете на конзолни мебели – модерното обзавеждане за баня с подобен монтаж спестява пространство и изглежда красиво. Всичко е монтирано на стените и така подът е свободен, за да поддържате по-лесно хигиената;
  • търсете качествени мебели – банята трябва да бъде оборудвана с обзавеждане устойчиво на влага. Не пестете средства, за да използвате дълго време мебелите, които сте харесали. Ако луксозните модели ви се виждат скъпи, може да изчакате и да ги поръчате, когато са в промоция;
  • използвайте колонен шкаф – дизайнът на този тип мебели е все по-актуален, защото създава усещане за елегантност и комфорт. Дори в малката баня подобно обзавеждане ще изглежда красиво и ще оползотвори правилно пространството.

Препоръчваме ви да разгледате различните снимки на готови комбинации. Така ще получите визуална представа за разпределението на отделните елементи в пространството.

Кои са модерните цветови комбинации при обзавеждането на баня?

В случая бялото никога не излиза от мода. Шкафовете, които ще поставите могат да бъдат в този неутрален нюанс или в цвят слонова кост. Така много лесно ще ги комбинирате с цвета на плочките, които сте избрали. Натуралните дървесни тонове са модерни и често намират място именно в мокрото помещение. 

Шкафовете могат да бъдат направени от МДФ или дори по-луксозни от масивна дървесина. Така обстановката става уютна и спокойна. Хората, които обичат по-яките и крещящи цветове, могат да поръчат обзавеждане с някакъв цветен акцент, който се съчетава прекрасно с фаянса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: