Възраждане представи листата си и приоритети за Плевен и България

25.02.2023 18:50

Листата с кандидатите за народни представители на „Възраждане“ за 15 МИР Плевен бе представена на пресконференцията в клуба на БТА. В събитието взеха участие Ивелин Първанов – водач на листата, вторият в листата Данаил Раденцов – областен координатор на „Възраждане“ за Област Плевен, третият – Захари Дончев- председател на  структурата на „Възраждане“ в Плевен и четвъртият – Тихомир Стойков- секретар на структурата на „Възраждане “ в Плевен.

Останалите кандидати за народни представители на „Възраждане“ за  15 МИР Плевен са: Виктория Василева Мучанова, Ивайло Мариянов Ивайлов, Нели Иванова Симеонова, Николай Ивалинов Иванов, Богомил Георгиев Димитров, Стефка Павлова Йоргова, Тони Петков Тошев, Димитър Цветанов Зарков.

Около 40 години е средната възраст на кандидатите за народни представители от Възраждане. Всички те са израснали в област Плевен, развили са се професионално и живеят тук със семействата си. Те са едни достойни българи и хора за пример. Това заяви вторият в листата Данаил Раденцов – областен координатор на „Възраждане“ за Област Плевен.

Той припомни и стартиралата подписка на партията за референдум за отлагане на приемане на еврото до 2043 година. До сряда в България са събрани близо 300 000 подписа, а към 25 февруари броят на събраните подписи в област Плевен надвишава 10 000. „Сигурен съм, че инициативата ни ще бъде успешна и ще съберем нужния брой подписи, за да се свика референдум и се чуе гласа на народа“, коментира още Данаил Раденцов.

За Възраждане основните проблеми в нашия регион са лошата инфраструктура, липсата на инвестиции, нулевия туризъм и липсата на мултифункционална спортна зала в Плевен.

Според водача на листата на партията за 15 МИР Плевен Ивелин Първанов демографският проблем е главния за Северна България и Плевен. „Отстояването на нашата национална независимост е основната ни мисия. Целта ни е да събудим българите и вярата в собствените им сили. България има потенциал сама да кове съдбата си.“, заяви Първанов. И още: България трябва да има собствена валута, а правителството и народното събрание да се разпореждат с финансите на страната. Не може да изпълняваме директиви, които са в интерес на чужди финансови кръгове.

За Възраждане АЕЦ Белене трябва да се построи и развие с пълния си капацитет от 4 реактора. Според Първанов от особена важност е новия мост над Дунав да бъде изграден в района на Оряхово или Никопол.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: