Представителите на партии постигнаха споразумение за съставите на СИК в община Плевен

24.02.2023 14:55

 

         По покана на кмета Георг Спартански днес се състояха консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии в община Плевен. Консултациите се провеждат на основание Указ № 28 на Президента на Република България за насрочване избори за Народно събрание на 2 април 2023 г. ( обн. ДВ, бр. 11 от 02.02.2023 г.) и Решение № 1683 НС от 16.02.2023 г. на Централната избирателна комисия, чл. 91 от Изборния кодекс и във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите.

В консултациите участваха представители на местните организации на всички парламентарно представени партии – коалициите „ГЕРБ – СДС” и „Продължаваме промяната”, ПП ДПС, ПП „Възраждане”, както и коалициите „БСП за България”, „Демократична България – Обединение” и „Български възход”.

С няколко размени на председателски и заместник-председателски места, както и на вътрешни промени на членове представителите на партии постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в община Плевен за предстоящите избори на 2 април.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: