Нов метод за лечение прилагат в Клиниката по гинекология на ,Сърце и Мозък’ Плевен

24.02.2023 12:17

Иновативен подход в лечението на жените с генитален пролапс се прилага в ,Сърце и Мозък’ Плевен. Екипът на Клиниката по гинекология, ръководен от д-р Александър Любенов рутинно извършва лапароскопски операции с поставяне на платна с цел „повдигане“ на тазовото дъно и възстановяване на нормалната анатомия.

Предимството на метода пред конвенционалната вагинална хирургия е бързото възстановяване, възможността за запазване на матката и най-вече ниския процент рецидиви. Лапароскопското поставяне на платна е златен стандарт при лечение на жени с генитален пролапс.

Гениталният пролапс е състояние, засягащо над половината от жените след 50-годишна възраст. Основните симптоми са свързани със свличането на репродуктивните органи – чувство за тежест, „опъване“, затруднения при уриниране и дефекация. С напредване на възрастта тъканите губят своята здравина и предразполагат към такъв тип „свличане“. Тъй като това състояние е свързано с нарушаване на анатомията, оперативното лечение е метод на избор, а поставянето на платно възстановява здравината на засегнатите тъкани.

Включвайки този тип операции в арсенала си, Клиниката по гинекология на ,Сърце и Мозък’ Плевен се превръща в единствената в Северна България, извършваща абсолютно целия набор от гинекологични операции – от класически вагинални, през големи отворени операции с разрез, от минимално инвазивни лапароскопски и хистероскопски операции до високотехнологични операции с роботизираната система daVinci.

Гинекологичното отделение на МБАЛ ,Сърце и Мозък’ Плевен предоставя на пациентите си най-високо качество на здравна грижа, следвайки последните препоръки на световните и европейски гинекологични асоциации.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: