Мъж е задържан за грабеж пo искане на Районна прокуратура

23.02.2023 15:23

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо П.И., на 39 години, от гр. Тръстеник, обл. Плевен.

Същият е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на  21.02.2023 г.,  в гр. Тръстеник,  обл. Плевен, отнел чужди движими вещи от владението на собственика, с намерение   противозаконно да ги присвои,  като е употребил за това сила и заплаха – престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

На 21.02.2023 г., в органите на МВР, постъпил сигнал от пострадалия (мъж на 33 години), че след полунощ П.И. е влязъл в дома му в гр. Тръстеник и чрез сила и заплаха е отнел негови движими вещи.

Незабавно били извършени издирвателни мероприятия от органите на РУ Долна Митрополия, в хода на които бил установен соченият за извършител – П.И.

По разпореждане на РП – Плевен е образувано бързо производство по случая. В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, претърсване и изземване и други действия за доказване на престъплението.

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура- Плевен, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане в Районен съд- Плевен да му бъде определена   мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие, поради което постановил спрямо него най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на жалба и протест.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен от разследващ полицай при РУ- Долна Митрополия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: