Празници на „Виното и любовта“ в село Малчика

15.02.2023 13:17

Празници на „Виното и любовта“ организира НЧ ”Пробуда – 1928” с подкрепата на Кметство Малчика и Пенсионерски клуб Малчика.

В навечерието на 14 февруари, беше организирана литературна вечер, а темата върху която разискваха  участниците на чаша вино беше „Границата между любов и приятелство“. Всички  бяха много активни и се включиха със свои мнения по въпроса: „може ли от любов да се премине към приятелство и обратно“.

Всички участници получиха малък спомен от тази среща – сърце – магнитче, изработено в читалището. Срещата завърши с мисълта на Челси Хендлър, че „Любовта, която идва от приятелството, е в основата на щастливия живот“

На 14 февруари бяха поканени всички желаещи да се включат в дегустацията на вино на площада. А това бях вината на участниците в обявения за поредна година от читалището и Кметството конкурс за „Най-добро домашно вино“ /червено, бяло и розе/, реколта 2022г.

Всички вина бяха оценени първо от жури, а сред това всеки, който беше дошъл на празника на площада даде своя глас за най- харесвано вино от публиката.

Най-интересното беше, че и в трите категории оценката на журито и публиката съвпадна.

Имаше зарязване на лозови пръчки, хора, пити, баници и сладки/ от жените от Пенсионерския клуб/ и обявяване на резултатите от конкурса и награждаване на победителите. Това информира Валя  Йорданова  – секретар на НЧ ”Пробуда – 1928”, село Малчика.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: