На няколко адреса в Плевенско иззеха незаконни дърва за огрев

15.02.2023 9:39

На 14 февруари при проверка в имота на 42-годишна в село Бохот е установено, че се съхраняват един пр. куб.м дървесина от вида „Цер“.  Дървесината е била без маркирана горска марка и без документ за произход. На нарушителката е съставен акт по Закона за горите. Уведомена е РП – Плевен. За извършено престъпление по чл.235 ал.2 от НК работата продължава.

SONY DSC

На 14 февруари по време на проведена специализирана операция служители на участък Искър и РДГ- Ловеч са извършили проверка в частен дом в град Искър, обитаван от 60-годишен. В стопанска постройка в имота са установени 2,5 пр. куб. метър дърва за огрев от вида „Акация“, немаркирани с контролна горска марка, производствена марка или общинска марка. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.235, ал.2 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 14 февруари около 14.00 часа е проверен частен дом в село Чомаковци. Установени са 2 пр. куб. метър дърва за огрев от вида „Акация“, немаркирани с контролна горска марка, производствена марка или общинска марка. Обитателката е заявила на служителите на реда, че дървесината е нейна и няма документи за произхода ѝ.  Същото нарушение е констатирано и в двора на 40-годишна от същото село. Там са открити 3 пр. куб. метър дърва за огрев от вида „Дъб“. Образувани са бързи производства по чл.235, ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: