Районна прокуратура се самосезира по повод на излъчени репортажи за побой на 19-годишен младеж

13.02.2023 13:55

Районна прокуратура-Плевен се самосезира във връзка с изнесена информация в медиите, касаеща пострадал 19-годишен мъж, който, според изявленията на баща му е бил бит от полицейски служители пред дискотека в центъра на град Плевен.

По този повод Районна прокуратура-Плевен е изискала материалите от извършваната проверка по случая от ОД на МВР –Плевен. В нейните рамки са били обезпечени записите от камерите за видеонаблюдение, заснели инцидента. Установени са част от присъствалите лица, както и служителите на ОД на МВР –Плевен.

Въз основа на наличните данни Районна прокуратура-Плевен образува досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Разследването е възложено на следовател от ОСО-Плевен. Дадени са конкретни указания за изясняване в пълнота на фактите и обстоятелствата свързани с инцидента, причините за възникването му, както и в какво се изразява участието на всяко едно от установените лица.

По делото предстои изследване на приобщения запис, разпити на свидетели, установяване на другите очевидци, в това число и на италиански граждани, с който 19- годишният младеж вероятно е встъпил в конфликт. В хода на разследването ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването, чрез които ще се установи видът и характерът на телесните увреждания. Ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи.

За резултатите от разследването обществеността ще бъде своевременно информирана.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: