С множество инициативи ОУ „Цветан Спасов“ ще отбележи своя патронен празник

11.02.2023 12:01

С богата програма, изпълнена с множество инициативи, ще отбележи ОУ „Цветан Спасов“ своя патронен празник на 14 февруари, информира за Плевен за Плевен директорът на плевенското училище Филип Филипов.

Събитията ще започнат с тематичен час на класа „Цветан Спасов“, съдържащ презентации от ученици, посветени на живота и творчеството на поета, както и на историята на училището. Ще бъде проведен конкурс за изразително изпълнение на стихове на Цветан Спасов и анкета, подготвена от клуб „Млади възрожденци“. Най-добрите презентации, изпълнения на стихотворения и оригинални отговори на анкетата ще бъдат публикувани на сайта на училището.

Честването на 14 февруари ще продължи с поднасяне на венец пред бюст-паметника на Цветан Спасов в двора на училището и поднасяне на цветя в родната му къща. Ще бъдат и наградени 5 най-изявени ученици в плевенското учебно заведение.

За първи път в ОУ „Цветан Спасов“ ще бъде проведено и вътрешно състезание по български език и литература, като за участие ще бъдат поканени и ученици от други плевенски училища, съобщи заместник директорът на училището Татяна Ценкуловска. „Идеята ни е да внесем забавен, интерактивен елемент в състезанието, да мотивираме децата да се изразят по нетрадиционен начин.“, коментира преподавателят по български език и литература.

Друго идея на ръководството е организиране на поредица от срещи, заедно с колегите им от началните училища, с цел по-добра приемственост и адаптация на децата при преминаването им от начален в прогимназиален курс.

В момента в елитното плевенско основно училище тече ремонт на покрива и фасадата на сградата. „От 1 март започва и изграждането на многофункционално спортно игрище, а през лятото ще ремонтираме и салона“, информира още директорът Филип Филипов.

В края на нашия разговор представителите на ръководството на ОУ „Цветан Спасов“ не пропускат да изкажат своята благодарност към проф. Цветан Сивков – племенник на патрона на училището, за неговата постоянна подкрепа и загриженост за съдбата на учебното заведение през всички години.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: