Доброволци от БМЧК с презентация в детска градина „Щурче“

08.02.2023 13:33

Основни знания и умения, свързани с хигиената, и образователно-творчески  комплекти получиха децата от детска градина „Щурче“ в Плевен

 

Днес служители на Български Червен кръст посетиха детска градина „Щурче“, където доброволци на Български младежки Червен кръст изнесоха презентация на тема „Хигиена и чисти ръце“ пред децата от 4-та група. Малчуганите получиха и образователно-творчески пакети, които се състоят от раница, предпазна маска, детска информационна книжка за COVID-19, пъзел, книжка с български народни приказки, тетрадка и цветни моливи.

Събитието бе проведено в рамките на инициативата  „Ти решаваш“, по комплексната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

До момента по програмата са раздадени 3485 образователни и творчески пакети на територията на цялата страна. Предстои да бъдат дарени още 1080 комплекта на деца от уязвими семейства.

През изминалата година, като част от инициативата „Ти решаваш“ на Българския Червен кръст, са проведени и над 2 370 образователни сесии относно ползата от ваксините и ваксинацията, превенция на ХИВ, туберкулоза и спазване на добра хигиена. Партньор на организацията в реализираните дейности е Националната мрежа на здравните медиатори в България. В допълнение, през 2022 година, Българският Червен кръст е осигурил над 50 000 броя хигиенни пакети на многодетни семейства, деца и хора в неравностойно положение и е предоставил над 10 000 рекламни и информационни материала из цялата страна.

Инициативата „Ти решаваш“ има за цел  да ограничи разпространението на COVID-19 в България, подпомагайки най-засегнатите от вируса общности, като същевременно разшири ваксинационния обхват в страната. Кампанията напълно уважава правото на всеки човек сам да се информира и да вземе важното решение дали да си постави ваксина или не, като единствено предоставя надеждна, проверена и научно доказана информация по отношение на вируса и последствията от него. Програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“ предоставя и възможност и за имунизация, чрез своите 5 мобилни ваксинационни пункта, разположени в различни региони на страната. Повече информация относно вируса, ваксините и инициативата  „Ти решаваш“ може да бъде видяна на: https://tireshavash.info/.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: