На 9 февруари в зала „Плевен“ ще бъде поклонението пред Андрей Романов

07.02.2023 16:05

На 96-годишна възраст ни напусна един от най-успешните и запомнящи се кметове на Плевен и негов Почетен гражданин  – Андрей Романов.

Андрей Романов е кмет на Плевен от 1971 до 1979 г. Периодът ще остане в новата ни история с реконструкция на централното градско ядро и изграждането на Големия фонтан, трите водни огледала и Водната каскада; строителство на всички подземни съоръжения, в това число подземен проходен колектор,  изграждане на нова декоративна настилка на централния площад и засаждане на дървесна и цветна растителност; строителството за по-малко от година на Панорама „Плевенска епопея 1877“, както и алея „Скобелев“. През неговия мандат в Плевен са построени 13 282 апартамента, голям брой детски заведения и училища.

Името на Андрей Романов ще остане завинаги като пример за отдаденост на своя град, отговорност, решителност, скромност, мъдрост и човечност…

Светла памет!

Поклонението ще се състои на 09.02.2023 г. от 10.00 часа в зала „Плевен“ в сградата на Областна администрация – Плевен, погребението ще се извърши в Гробищния парк до стадион „Плевен“ в 13.00 ч.

Община Плевен

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: