Красимир Рангелов представи свои творби в град Левски

06.02.2023 15:43

Известният скулптор и художник Красимир Рангелов представи изложба на свои творби в НЧ „Георги Парцалев-1901“, гр. Левски на 3 февруари.

Красимир Рангелов благодари на Община Левски в лицето на кмета Любка Александрова, и на  НЧ „Георги Парцалев-1901“ за прекрасната възможност да покаже своите творби в град Левски. Благодари и на Национален фонд „Култура“за подкрепата при осъществяването на изложбата.

Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари на Красимир Рангелов от свое име и от името на своите съграждани за щастливата възможност да видят част от изкуството на известния скулптор и художник.

След изложбата в родния му град Гулянци, известният творец представи  изложба и в град Левски, родния град на своята съпруга – доц. д-р Анелия Рангелова. Идеята на Красимир Рангелов да показва своето изкуство в малките населени места е да може то да стигне и до хората, които нямат възможност да посещават големите галерии. Известният скулптор е автор и на войнишкия паметник в с. Стежерово.

Рангелов е познато име у нас и по света. Голяма част от монументалното изкуство в градската среда на Плевен е негово дело, сред които са паметникът  на площад „Свобода“, барелефът на Гена Димитрова  пред сградата на Регионалната библиотека, паметникът на Данаил Попов и много други.

Той е автор на редица монументални творби в страна – паметника на Джеймс Баучер пред хотел „Маринела“ в София, паметника на Магдалена Юрукова в Разлог, барелефа на Христо Ботев в с. Староселци.

Красимир Рангелов е участвал в десетки самостоятелни и групови изложби в България и чужбина. Негови произведения са собственост на Националната художествена галерия в София  и на много частни колекции и галерии в Белгия, Холандия, Франция, Швейцария, Никарагуа, САЩ, и други.

Информация и снимки: Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: