Деца и доброволци твориха мартеници в село Победа с благородна кауза

03.02.2023 11:45

За пета поредна година Народно читалище „Зора-1990г.“ село Победа осъществява „РАБОТИЛНИЦА ЗА МАРТЕНИЧКИ С КАУЗА“, в която деца и доброволци ръчно изработват мартенички.  В първите дни на междусрочната ваканция, читалищния екип осигури едно приятно и полезно забавление за децата, като с много усърдие и творчество те нижеха мартенички-гривнички. Материалите са осигурени от собствени приходи на Читалището. Каузата на тазгодишната читалищна „Работилница за мартенички“ е осигуряване на допълнителни средства за изграждане на „Зелена библиотека“ на открито в читалищния двор. Предвидено е закупуване на пейки и беседка, като средствата ще се осигурят от провеждане на МАРТЕНСКИ БАЗАР. Разнообразието от мартенички можете да разгледате на страницата Работилница За Мартенички С Кауза в социалната мрежа Facebook.

През изминалото лято, в Читалището бяха проведени поредица от творчески работилници с децата, като се използваха различни приложни изкуства – декупаж, изработване на декорирани магнити, сувенири, низани гривнички, наредени диамантени гоблени, проведени  кулинарни работилници. Летните занимания преминаха при голям интерес и посещаемост. Работата на читалищния екип бе да стимулира творческото въображение на деца от различни възрасти.  С изграждането на „Зелена библиотека“ на открито ще се оформи едно приятно и безопасно кътче, в което децата ще се чувстват удобно сред природата и ще се вдъхновяват за своите творчески проекти.

Читалищния екип изказва благодарност на г-жа Поля Цоновска- Кмет на Община Долна Митрополия, която прегърна идеята и със своето съдействие допринася да се осъществи начинанието.

Това информира Димитринка Гетова, секретар НЧ „Зора -1990г.“, село Победа.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: