С велик водосвет и тържествено шествие честваха 145 години пожарно дело в Плевен – снимки

01.02.2023 12:20

С велик водосвет и церемония по награждаване на отличени служители пред сградата на пожарната служба Регионална Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен отбеляза днес своя 145-годишен юбилей. Събитието уважиха областният управител Иван Петков, кметът на Община Плевен Георг Спартански, представител на Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, настоящи и бивши служители, множество граждани.

В своето слово директорът на РДПБЗН-Плевен комисар Станислав Атанасов направи кратък преглед на историята на пожарното дело в Плевен, като отбеляза, че днес службата разполага с отлично подготвени професионалисти и техника на европейско ниво.

Поздравление за юбилея от името на гражданите на Плевен поднесе кметът Георг Спартански, като изрази благодарността на всички към отговорната работа на всички служители на Регионална Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен.

Тържеството завърши с награждаване на отличили се в работата служители и шествие на колона от пожарни автомобили с включени специални звукови и светлинни сигнали по главните улици на Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: