Кмет на село в Плевенска област, обвинен за хулиганство

01.02.2023 18:07

Районна прокуратура-Плевен внесе за разглеждане в Районен съд-Никопол обвинителен акт срещу В.И., заемащ длъжността кмет на кметство в област Плевен.

Същият е обвинен за това, че през есента на 2021 г. в центъра на селото извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл. 325, ал. 2 във вр. ал. 1 от НК.

В хода на досъдебното производство е установено, че на посочената дата и място обвиняемият е проявил неоправдана вербална и физическа агресия спрямо жител на селото. Отправил е обидни думи спрямо пострадалия и му е нанесъл удар, следствие на което му е причинил лека телесна повреда. Действията на обвиняемия били извършени на обществено място и възприети от много хора.

При проведеното разследване са разпитани свидетели, изготвени са съдебно-медицински експертизи, проведен е следствен експеримент.

Предстои Районен съд-Никопол да насрочи разпоредително заседание по делото.

За този вид престъпления законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години. Това информират от Прокуратурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: