Какво са имуностимулаторите и за какво се използват?

30.01.2023 12:52

Имуностимулантите са витамини, които се използват за подпомагане и превенция на различни състояния, придружени от намаляване на защитните сили на организма. Това е много разнообразна група вещества, различни по произход, начин приложение и механизъм на действие. Имуностимулантите за деца и възрастни са незаменими помощници при борбата с различни заболявания, но само лекарят определя наличието на индикации за нужда от терапия.

имуностимулатори

За какво могат да се ползват имуностимулаторите?

Различни имуностимулатори могат да бъдат полезни за много заболявания и проблеми, свързани с имунната система. Те могат да бъдат използвани за повишаване на общото здравословно състояние на организма и подкрепа в борбата с различни инфекции и заболявания. Ето основните сред тях:

  • подсилване работата на организма – в случаите, когато се чувстваме уморени и имаме симптоми на отпадналост, има добри имуностимулатори, които да дадат на организма ни необходимите вещества, които да го повишат продуктивността и да подобрят работата му;
  • засилване на имунитета – особено когато наближава грипният сезон, е добре да вземем мерки с мощни имуностимулатори за подсилване на имунната система. Така организмът ни ще бъде по-устойчив на вирусите, с които ни предстои да се срещнем;
  • респираторни проблеми – след прекарана по-тежка настинка или грип, много хора се срещат с различни респираторни проблеми. Таблетки с подобно действие, често съдържат полезния екстракт от риган. 

Не забравяйте, че независимо от това колко сте информирани за ефекта на дадени имуностимулатори, винаги трябва да се посъветвате с вашия лекуващ лекар. Той може най-добре да прецени от какво точно се нуждае вашият организъм и дали имате нужда от по-силни витамини. 

Как билките помагат на имунната ни система?

Билките могат играят важна роля при подсилването на имунната система, тъй като доставят антиоксиданти и други важни вещества, които помагат да се контролира вредата от свободните радикали. Някои от тях, като черен бъз, женшен, годжи бери и други са специално подбрани, за да подобряват имунната система. Важно да се отбележи, че не са всички са подходящи за всеки, за това никога не пропускайте консултацията с лекар. 

Не забравяйте, че е най-добре приема на подобни продукти да се случва по време на хранене. Ще откриете имуностимуланти както под формата на таблетки и капсули, така и като сироп, който можете да приемете директно или да смесите с малко вода или друга приятна за вас напитка, казват от онлайн магазин Ревита.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: