За ремонта на волейболната зала, за спорта и….политиката

30.01.2023 15:33

Непроведената среща по волейбол между отборите на плевенския клуб Олимпиец и Троян Волей в събота, заради образуван конденз по подовата настилка в залата, стана повод за много и различни коментари в социалните мрежи и някои медии. Последните, всъщност, отдавна незабелязани да присъстват на живо нито на футболен, нито на баскетболен или волейболен мач на местните ни отбори…

Яснота в ситуацията около ремонта на залата по волейбол в комплекс „Спартак“ внесе кметът на Плевен Георг Спартански на оперативното заседание на общинската администрация днес.

„Имахме два проекта миналата година, свързани с тази зала. Първият, по „Красива България“, включваше подмяна на спортното поле, поставяне на окачен таван, шпакловане и боядисване на стените, поставяне на нови трибуни и осветление. Вторият, финансиран от спортното министерство, включваше направата на отоплителна, вентилационна и климатична инсталация на залата и на другата зала – за акробатика, гимнастика.

Двата проекта трябваше да започнат по едно и също време. Заради обжалвания на процедурата по избора на изпълнител по втория проект, той се забави с половин година. Договор е подписан едва през миналата седмица.“, заяви кметът Спартански. Според него, въпросът с ползването за волейболната зала няма да бъде решен преди изграждането на отоплителната, вентилационната и климатичната инсталация. Ползването на два или три калорифера не е решение на ситуацията.

По повод изпълнението на проекта за ремонт, кметът представи на брифинга документацията по извършване му и снимки на различните етапи. „Проектът е по програма „Красива България“ и освен нашия контрол, има и външен контрол по изпълнението му във всичките му фази“, каза той. По повод настилката Спартански посочи, че има положена изолация между нея и бетонната плоча, подробно описано в документацията.

„Това, че определени политически среди ще се опитват да ловят риба в мътна вода и да призовават за оставка на кмета и ръководството на общината е очаквано, с оглед на това, че тази година ще има доста избори, в това число и местни.“, коментира Спартански.

И още: „Разбирам разочарованието на младите хора и тези, които се занимават с волейбол, но следва да се прояви търпение. Договорът за  направата на отоплителна, вентилационна и климатична инсталация на залата беше подписан преди дни и скоро проблемът ще остане само като факт от миналото….“

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: