Командването на ВВВУ „Георги Бенковски“ проведе работна среща с експерти от всички Военни окръжия

26.01.2023 9:52

Кандидат – курсантската кампания за учебната 2023/2024 на ВВВУ „Георги Бенковски“ бе поводът за работната среща на експерти от всички Военни окръжия с командването на ВВВУ „Георги Бенковски“. Срещата се проведе в новооткрития Изнесен комплекс за авиационно образование на ВВВУ в град Плевен и бе открита от началника на училището бригаден генерал Юлиян Радойски.

Заместник-началникът по учебната и научна част полковник доцент д-р инж. Асен Маринов запозна ангажираните с приема на курсанти за военните учебни заведения от Военните окръжия в страната с особеностите на приема за новата учебна година по специализации.

За кампанията ВВВУ организира курс по математика за кандидат-курсанти, актуализиране на приемния изпит- есе и изпит по английски език. Освен обявения прием по специализации се очаква допълнителен прием за летец-пилот на хеликоптер за нуждите на Министерство на здравеопазването. Предвижда се всеки бъдещ новоприет курсант на ВВВУ „Георги Бенковски“ да получи преносим компютър (Лаптоп) за периода на обучение.

Представителите на военните окръжия получиха плакати на училището за новия прием. За приносът им в кандидат-курсантската кампания 2022/2023 г. бригаден генерал Юлиян Радойски награди с грамота експерти от Военните окръжия в  София, Пловдив и Ямбол.

Гостите се запознаха с възможностите за обучение в новия комплекс на ВВВУ „Г. Бенковски“. Първият ранен прием започва на 1 февруари 2023 г.

Това информират от ВВВУ „Г. Бенковски“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: