Ученици от ПГОТ “Хр. Бояджиев“ ушиха безвъзмездно спално бельо за деца със специални потребности

25.01.2023 14:53

Под мотото “Деца помагат на деца“ учениците от 11“а“ клас в Професионална гимназия по облекло и текстил “Христо Бояджиев“- Плевен, обучаващи се по професия „Оператор в производството на облекло“, в часовете по учебна практика ушиха безвъзмездно спално бельо за децата със специални потребности, настанени за отглеждане в Дома за медико-социални грижи за деца, гр. Плевен.

Трогната от добрата и благородна инициатива на учениците и екипа на ПГОТ “Хр. Бояджиев“, от  проявената съпричастност и подкрепа в грижите към специалните деца, директорът на ДМСГД- гр. Плевен, д-р Георгиева, изпрати до екипа на гимназията благодарствено писмо, в знак на признателност за поетия от тях социален ангажимент.

Само преди месец учениците от гимназията се включиха активно и в организирания  в Центъра за работа с деца – Плевен, благотворителен коледен базар за събиране на средства в подкрепа на лечението на болно дете от гр. Плевен, с ушити от тях  битови изделия и аксесоари за дома с коледни мотиви.

На 1-ви март, в деня на  Баба Марта,  учениците ще посетят Дома за медико-социални грижи за деца, за да вържат на ръчичките на децата , изработените от тях мартенички, за здраве.

Това информират от Професионална гимназия по облекло и текстил “Христо Бояджиев“- Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: