Инж. Йордан Василев, директор на „Топлофикация Плевен“: Централното отопление в Плевен продължава да е най-предпочитано и евтино.

24.01.2023 13:09

„Най-изгодният начин за отопление през зимата е централното отопление. С присъединяването към услугите на топлофикация клиентите си гарантират надеждна, сигурна, икономична и екологична топлина през студените месеци от годината.“ посочи инж. Йордан Василев, директор на „Топлофикация Плевен“.

Той заяви, че те произвеждат енергия от природен газ, което е много по-екологично гориво в сравнение с твърдите изкопаеми горива. По думите му въпреки повишението на газа през изминалата година, техните потребители ползват отопление на достъпни цени. Той заяви, че цената на топлинната енергия се определя от КЕВР и той като регулатор винаги съблюдава социалния елемент в услугата, правейки съпоставка на цената с алтернативните начини на отопление.

Инж. Йордан Василев посочи, че централното отопление дава възможност за постигане на равномерна и благоприятна температура във всяко жилище, което допринася за създаване на необходимия комфорт на потребителите. Директорът на топлофикационното дружество обясни, че при избора на този начин клиентите нямат разходи за изграждане, поддръжка, ремонт и технически контрол на топлопроводи и абонатни станции. При него всички разходи по мрежата са за сметка на предприятието. Инж. Василев допълни, че клиентът инвестира само в закупуването на отоплителни тела и индивидуални разпределители.

Изпълнителният директор коментира, че с централното отопление, клиентите освен активен участник в мисията за опазването на околната среда и чистия въздух в Плевен, ползват целогодишно гореща вода. Инж. Василев напомни, че всички клиенти, които погасяват задълженията си в срок, ползват топла вода на цена до 11,00 лева с ДДС за всеки потребен и отчетен кубик. Това е отстъпката, част от промоционалната кампания „Изряден клиент” на топлофикационното дружество.

Инж. Василев допълни, че има още две условия, които потребителите трябва да са изпълнили, за да се възползват от достъпната цена на горещата вода.

„Едното е всички индивидуални измервателни уреди да са с преминала метрологична проверка и да са изпълнили в срок предписанията на „Топлофикация Плевен” и обслужващаta съответната сграда фирма за дялово разпределение за метрологична проверка и подмяна на уредите за дялово разпределение. Второто условие е осигуряването на ежемесечен отчет или самоотчет на уредите за дялово разпределение от топлинния счетоводител.“ обясни инж. Василев.

“ За нас е важно потребителите да ползват отопление и гореща вода без да се натоварва семейният бюджет.“, посочи инж. Йордан Василев.

Изпълнителният директор напомни и за втората актуална кампания „Лоялен клиент“. Той обясни, че отстъпките при нея важат за всички коректни абонатите, заплащащи в срок текущите си задължения.

„При тази програма, полагащата се отстъпка е в размер на 3% от сумата без ДДС. Тя се получава веднага при заплащане на каса на „Топлофикация Плевен“ заяви инж. Василев. Той уточни, че при плащане по електронен път, отстъпката ще бъде начислена и ще стои като надвнесена сума по партида на клиентите. Инж. Василев допълни, че същата ще бъде приспадната от следващо задължение.

Изпълнителният директор на дружеството увери, че занапред ще продължават да работят за осигуряването на екологично отопление и цената на топлинната енергия да остане социално поносима, вкл. чрез промоционални програми.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: